Op

Op
A Short film by Duermeijer/van Schie
funded project
013
100%
€3.500
donated of €3.500
0
days to go
59
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEOp is een korte film over de stress en de druk die veel jongeren ervaren. Een beeldende poetische korte film vanuit hun perspectief.

Inleiding 

Op is een korte film over pubers in hun eerste jaren op de middelbare school en de druk die hen opgelegd wordt. Een film over drie jonge mensen (12 tot 15 jaar) die kopje onder dreigen te gaan door alles wat van hen geëist wordt.

Hoe hoog is de druk die wordt opgelegd door ouders, docenten en hun leeftijdsgenoten? Hoe hoog zijn de verwachtingen waar ze aan moeten en willen voldoen? Wanneer is het teveel voor een puber, wanneer is het gewoon Op?

De film

In Op laten wij de turbulente levens van drie afzonderlijke jonge pubers zien. De korte film, van ongeveer 10 minuten, laat in een collage van scènes hun dagelijks leven zien en hun worsteling met hun positie ten opzichte van de buitenwacht.

Wat zij gemeen hebben is dat zij alle drie op het punt te bezwijken onder de lasten en druk van buitenaf. Ze leven alle drie langs elkaar heen, maar in kleine vluchtige momenten van contact is er een bepaalde verbinding te herkennen, haast onzichtbaar voor het oog van de volwassene. 

De aanpak

Samen zetten Reinout van Schie en Guiot Duermeijer in Op een persoonlijke en sfeervolle collage neer van drie jonge mensen onder hoogspanning. Door de nadruk te leggen op de personages en hun belevingswereld willen Duermeijer en van Schie de focus verleggen van het narratieve naar het onderhuidse. Ze maken met Op een productie die meer suggereert dan uitlegt, een film waarin iedereen wel iets gaat herkennen, zonder dat het in hoofdletters hoeft te worden uitgelegd.

Quote that inspired the maker

This project was successfully funded on 21-07-2014

Fund Project